Un american riscă un an de închisoare după ce a furat un lemur de la zoo pentru a-l face animalul său de companie

Un bărbat din California a pledat vinovat luni pentru că a furat de la o grădină zoologică cel mai vârstnic exemplar de lemur catta care trăieşte în captivitate în America de Nord pentru a-l transforma în animalul său de companie, informează AFP.

Aquinas Kasbar, de 19 ani, a recunoscut în faţa unui judecător local că a intrat prin efracţie la grădina zoologică din Santa Ana, din apropiere de Los Angeles, într-o noapte, în iulie 2018, pentru a-l fura pe Isaac, un lemurian în vârstă de 32 de ani.

Potrivit documentelor legale, tânărul a abandonat animalul a doua zi într-o cutie de plastic, pe treptele unui hotel, însoţit de un mesaj care indica faptul că acesta aparţinea unei grădini zoologice şi trebuia predat poliţiei.

Isaac nu a avut de suferit în urma acestei aventuri şi a revenit în incinta sa, într-o stare de sănătate bună.

Răpitorul său, prins de poliţia din Newport Beach, se confruntă însă perspectiva unei pedepse de an de închisoare şi o amendă de 100.000 de dolari.

Lemurii catta, faimoşi pentru coada lungă, cu dungi alb şi negru, figurează pe lista celor 25 primate cele mai ameninţate cu dispariţia. De obicei, ei trăiesc până la 20 sau 25 de ani.

Potrivit revistei Scientific American, pe insula Madagascar, de unde sunt originari aceşti lemuri au rămas doar 2.000 - 2.400 de exemplare - o cifră în scădere cu 95% faţă de anul 2000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel