Un activist austriac susţine că el a furat statuetele indigene amazoniene dintr-o biserică din Roma

Un activist catolic austriac a declarat luni că el a furat statuetele din lemn, reprezentând-o pe zeiţa incaşă Pachamama (Mama Pământ), dintr-o biserică din Roma în timpul recentului sinod organizat de Vatican cu privire la situaţia din regiunea amazoniană, relatează dpa, scrie Agerpres.

Activistul conservator, Alexander Tschugguel, a postat o înregistrare video pe social media în care ar fi văzut prima dată statuetele indigene atunci când a călătorit la Roma la începutul sinodului consacrat regiunii amazoniene.

'Am fost foarte supărat', a declarat el, afirmând că expunerea lor a încălcat regula potrivit căreia creştinii trebuie să creadă într-un singur Dumnezeu.

'Locul lor nu este într-o biserică catolică', a spus tânărul activist.

După ce s-a întors la Viena şi a analizat problema cu prietenii, ei s-au decis să se întoarcă la Roma în urmă cu două săptămâni, în octombrie, unde au luat statuetele şi le-au aruncat în Tibru, a spus el.

Declaraţia, în care Alexander Tschugguel revendică furtul statuetelor, a fost postată şi pe site-ul Institutului Saint-Boniface.

Pe site a fost postat şi un alt videoclip care ar prezenta incidentul. Un bărbat cu faţa acoperită ia statuetele reprezentând-o pe zeiţa incaşă Pachamama, care sunt apoi puse pe marginea unui pod şi sunt aruncate pe rând în apă.

'Nu păgânismului în Biserică! Nu agendei globaliste în Biserică!', se arată în declaraţie.

Papa Francisc şi-a cerut iertare pentru furtul celor patru statuete indigene amazoniene dintr-o biserică din apropierea Vaticanului şi a anunţat că ele au fost recuperate intacte.

Activistul Alexander Tschugguel a organizat un marş anti-avort la Viena luna trecută şi a fost anterior activ în politica de dreapta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel