Ultimatumul lui Trump pentru OMS, DESFIINȚAT de un expert CITAT în mesaj

Președintele american Donald Trump a transmis o scrisoare critică la adresa Organizației Mondiale a Sănătății și răspunsul acesteia la pandemie, însă informațiile din aceasta nu sunt corecte, a spus editorul unui raport medical citat chiar de el.

Președintele american Donald Trump a transmis o scrisoare critică la adresa Organizației Mondiale a Sănătății și răspunsul acesteia la pandemie, însă informațiile din aceasta nu sunt corecte, a spus editorul unui raport medical citat chiar de el, conform BBC.

Trump a amenințat directorul general al OMS cu renunțarea completă la finanțare, oferind un ultimatum de 30 de zile pentru ca Organizația să facă „îmbunătățiri substanțiale". În scrisoare, președintele american spune că OMS „a ignorat constant raportările privind răspândirea virusului din Wuhan în decembrie 2019 sau chiar mai devreme, incluzând raportările de la jurnalul medical The Lancet".

Corecțiile editorului The Lancet

Cu toate acestea, editorul Richard Horton a s pus că The Lancet nu a publicat vreun raport cu privire la coronavirus până pe 24 ianuarie.

Într-un mesaj pe Twitter, Horton a scris: „Domnule președinte Trump, citați The Lancet în atacul dumneavoastră la adresa OMS. Vă rog, lăsați-mă să vă corectez. The Lancet nu a publicat niciun raport la începutul lunii decembrie 2019 despre un virus care se răspândește în Wuhan. Primele raportări pe care le-am publicat au fost ale cercetătorilor chinezi, pe 24 ianuarie 2020".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel