Ultima sticlă de Coca-Cola de 0,25, vândută pentru 2.000 de dolari

coca coal
coca coal

Închiderea producției de Coca-Cola la sticla de 0,25 litri de la Winona Coca-Cola marchează sfârșitul unei ere. Începând de marți, fabrica nu va mai scoate pe piață acest sortiment, iar ultima sticlă de 0,25 litri de Coca-Cola a fost vândută la licitație pentru suma de 2.000 de dolari, scrie Daily Mail.

Sticla de Coca-Cola de 0,25 litri a devenit o amintire, ea nemaiputând fi cumpărată în niciun loc din lume. Winona Coca-Cola, ultima fabrica din lume care producea respectivul sortiment, a anunțat că, începând de marți, au închis producția băuturii răcoritoare la sticla de 0,25 litri.

Din 1915, sticla distinctă, în formă conică, a fost unul din simbolurile companiei, ea fiind prezentă chiar și în ultimele campanii publicitare Coca-Cola.

Sticlele mici de Coca-Cola au fost scoase pentru prima dată pe piață, în speranța că persoanele care cumpărau o astfel de sticlă să o returnaze la magazin pentru a fi reumplută, însă puțini clienți au fost dispuși să facă un asemenea efort.

Deoarece la acea vreme, Coca-Cola putea fi achiziționată doar de la dozator sau farmacii, comericalizarea băuturii răcoritoare la sticla de 0,25 de litri a însemnat o adevărată revoluție.

 Însă, după ce compania a scos pe piață, la mijlocul secolului trecut, sticla de 0,33 l și de 0,75 l, dar și doza de 0,33 l, oamenii s-au reorientat. Întrucât, sticlele returnabile au devenit prea scumpe pentru epoca de plastic și aluminiu, iar cererea a început să scadă, fabricile din SUA au inceput să nu mai producă sticla de 0.25, singura care a refuzat să facă acest lucru, fiind, până în prezent Winona Coca-Cola Bottling Co.

Potrivit anunțului fabricii, ultima sticlă de 0,25 litri a fost produsă marți, ea fiind deja vândută la licitație pentru suma de 2.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel