UE se implică în alegerile din Republica Moldova

foto: politics.md
foto: politics.md

Uniunea Europeană a tras un semnal de alarmă cu privire la votul din 13 noiembrie din Republica Moldova. Oficialii europeni subliniează importanța capitală a votului pentru drumul european al Basarabiei. 

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a îndemnat forțele europene de peste Prut la unitate. Acesta consideră că rezultatul primului tur de scrutin din 30 octombrie, ar fi arătat altfel în cazul în care patidele proeuropene ar fi renunțat la divergențele dintre ele și ar fi susținut un candidat unic proeuropean. Europarlamentarul este de părere că timpul rămas până la al doilea tur poate fi prea scurt pentru o unificare proeuropeană. 

Totodată, prin vocea acestuia, UE se arată dispusă să respecte orice rezultat al alegerilor.

Îmi pare rău că dezbinarea partidelor proeuropene din ultimii ani lasă urme asupra viitorului țării. Iată, această dezbinare a servit candidatului prorus, care a reușit să convingă peste 48% din electorat. A venit ziua în care toate forțele proeuropene, in ciuda tuturor animozităților din trecut, trebuie se unească și să facă un efort unic, un efort comun pentru a o ajuta pe dna Maia Sandu să devină primul președinte declarat deschis proeuropean ales de popor, a spus Elmar Brok, potrivit Agerpres.

El s-a arătat totuși optimist că eforturile forțelor proeuropene vor fi concentrate, susținute și coerente, pentru ca Moldova să aibă un președinte care să o mențină pe drumul european sperând ca Maia Sandu, pe care o cunosc personal, să fie aleasă de cetățenii moldoveni președinte. Eu am încredere că doamna Sandu este în stare să țină țara unită. Știu că nu va fi ușor, iar noi vom respecta, în cele din urmă, orice alegere va face poporul moldovean, dar ne-am bucura, desigur, dacă poporul o va alege pe Maia Sandu

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel