UE se cutremură în scandalul Volkswagen! Știa toată lumea

Apar noi acuzații grave în scandalul Volkswagen, de această dată la adresa unor lideri europeni, despre care se spune că știau de manipularea testelor de gaze.

Financial Times scrie că manipularea testelor de emisii de gaze de către constructorii de automobile era cunoscută la nivelurile înalte ale Uniunii Europene.

Comisia Europeană știa despre manipulările testelor de emisii de gaze de către constructorii de mașini cu mai bine de doi ani înainte ca escrocheria Volkswagen să fie dezvăluită, scrie FT.

Potrivit unor documente interne ale instituției europene, care au intrat în posesia ziarului britanic, comisarul însărcinat cu problemele Mediului din acea perioadă, Janez Potocnik, și-a informat colegii în 2013, dar Bruxelles-ul nu a întreprins nimic pentru a pune capăt acestor practici.

Comisarul a expus foarte clar chestiunea mai ales într-o scrisoare adresată în februarie 2013 comisarului de politică industrială Antonio Tajani, scrie FT.

„Există serioase îngrijorări că performanța (motoarelor - n.r.) a fost ajustată pentru a se conforma ciclului de teste, în ciuda unei spectaculoase creșteri a emisiilor în afara acestui context", a spus el.

Documentele citate de ziarul britanic „arată că manipularea testelor de emisii de către constructorii de automobile era larg cunoscută - și aprins dezbătută - la cele mai înalte niveluri ale Uniunii Europene, de mult mai mult timp decât se bănuia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel