EXCLUSIV  UE: Ridicarea MCV-ului pentru România. Ana Birchall: Este folosit ca armă politică

justitie raport MCV
justitie raport MCV

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a explicat la interviurile DC News Live, faptul că ridicarea intrarea în spațiul Schengen nu este condiționată de ridicarea MCV-ului.

Totodată, Ana Birchall a tras un semnal de alarmă și dorește ca cele 12 recomnadări rămase să fie ”clare, concrete, fără echivoc, fără posibile interpretări și însoțite de un calendar”.

”Cele 12 recomandări care au rămas acum, cu titlul de obiective, să fie într-un limbaj clar, fără echivoc, fără interpretări politice. Este o realitate. De multe ori MCV-ul a fost folosit ca un instrument politic împotriva României. 

De ce numai acum spui că MCV-ul nu trebuie legat de Schengen? În raportul din acest an, s-a specificat că MCV-ul nu trebuie legat de alte politici precum Schengen, sau politicile de coeziune. Sigur, e bine că au spus-o și acum.

MCV are treaba lui. A avut obiectivele sale. Este supărător, pentru că dacă te uiți în toți acești ani a avut și părțile lui bune, dar de mult prea multe ori s-a transformat într-un ”moving target” (nr. - țintă în mișcare), întotdeauna s-au adăugat alte și alte recomandări. Tocmai de aceea noi ne-am bătut aici și premierul a trimis o scrisoare în acest sens președintelui Juncker, în care a transmis că mai avem 12 recomandări, dar ele să fie clare, concrete, fără echivoc, fără posibile interpretări, însoțite de un calendar”, a precizat Anna Birchall în exclusivitate la DC News Live.

La începutul anului, în cursul lunii ianuarie, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou a declarat că în acest an nu va fi ridicat  Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România.

MCV-ul reprezintă un proces de verificare de către Uniunea Europeană a progreselor pe care România și Bulgaria le au în ceea ce privește reforma sistemului judiciar, corupția și crima organizată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel