UE, după ce Islanda a anunțat că renunță la aderare

Maja Kocijancic, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a transmis, vineri, că ușa Uniunii Europene "rămâne deschisă" pentru Islanda, a cărei renunțare la aderare nu reprezintă un pas înapoi pentru blocul comunitar

Este "prerogativa Islandei să ia o decizie liberă și suverană privind modul de a continua relația cu UE", a menționat Maja Kocijancic, potrivit Agerpres.

"Islanda rămâne un partener important pentru UE", a adăugat ea, citând participarea la Spațiul Economic European și la Spațiul de liberă circulație Schengen. "Ușa UE rămâne deschisă pentru Islanda", a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Vezi aici detalii despre decizia Islandei: Islanda nu mai vrea să intre în Uniunea Europeană - OFICIAL

În opinia Comisiei Europene, această decizie nu afectează politica de extindere dusă de Uniune. Această politică a fost "unul dintre cele mai mare succese" ale UE și "continuă să fie una dintre politicile europene cele mai stabile", a mai apreciat Maja Kocijancic.

"Forța de atracție a UE se măsoară pe continent și în lumea întreagă", a declarat un alt purtător de cuvânt, Margaritis Schinas. "Numeroase popoare și țări aspiră nu numai la aderarea la UE, dar de asemenea la valorile și drepturile de care se beneficiază în cadrul UE", a continuat Margaritis Schinas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel