UE anunță că Rusia și China complotează împotriva vaccinurilor aprobate de EMA

Rusia şi China s-au angajat în campanii de "discreditare" pentru a submina încrederea în vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană cu scopul de a plasa propriile vaccinuri, potrivit unui raport publicat miercuri de echipa specială anti-dezinformare a diplomaţiei europene.

Potrivit Agerpres, „Diplomaţia vaccinului” desfăşurată de Moscova şi Beijing „este însoţită de eforturi de dezinformare şi manipulare menite să submineze încrederea în vaccinurile produse în Occident, în instituţiile europene şi în strategiile europene de vaccinare”, susţine raportul. Moscova şi Beijingul „utilizează media controlate de stat, reţele media apropiate puterii şi media sociale, inclusiv conturi oficiale diplomatice pe reţele sociale, pentru a-şi atinge aceste obiective”, denunţă autorii raportului. „Contul oficial de Twitter al Sputnik V este astfel utilizat”, precizează ei.

„De la începutul lui 2021, peste o sută de noi exemple de de cazuri de dezinformare imputabile Kremlinului legate de vaccinare au fost adăugate la baza de date EUvsDisinfo”, scrie raportul. Aceste practici urmăresc „să submineze încrederea publicului în Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi să-i pună la îndoială procedurile şi imparţialitatea sa politică”, se arată în raport. EMA a aprobat până în prezent patru vaccinuri: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna şi Johnson & Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel