Udrea dezvăluie în ce termeni se va unifica dreapta. Care este condiția obligatorie

În viziunea Elenei Udrea, liderul Partidului Mișcarea Populară, unificarea dreptei nu ar trebui să includă Partidul Național liberal, ci doar formațiunile care au ca trăsătură comună faptul că "se revendică din moștenirea președintelui Băsescu".

Elena Udrea a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, că PMP va susține la prezidențiale pe candidatul care, potrivit sondajelor, are cele mai mari șanse să-l învingă pe Victor Ponta în turul II, chiar dacă acesta va fi președintele PNL, Crin Antonescu.

"Dacă dl Antonescu va fi cel care intră în turul doi împotriva lui Victor Ponta, probabil că va trebui să-l susținem, dacă va fi așa", a spus Elena Udrea, care a făcut o paralelă cu alegerile din anul 2 000, când în finala prezidențială Ion Iliescu - Corneliu Vadim Tudor toate partidele s-au coalizat împotriva liderului PRM.

"Îl susținem pe cel mai bun, pe cel care îl poate bate pe Ponta în turul II", a arătat Udrea.

Udrea crede că unificarea dreptei nu trebuie să ia în calcul PNL. Toate partidele care vor forma noul proiect al Dreptei unite trebuie să îndeplinească o condiție sine qua non: să împărtășească viziunea lui Traian Băsescu despre România.

Citește și: Anunțul Elenei Udrea pentru prezidențiale. Cine-l poate învinge pe Victor Ponta

"Când vorbeam de unificarea dreptei era USL-ul la putere, nu se punea problema de PNL. Unificarea dreptei nu însemna la vremea aceea unificarea cu PNL și nici acum nu cred că trebuie să însemne asta. Trebuie să însemne unificarea celorlalte partide care cumva toate se revendică din moștenirea președintelui", a spus Udrea.

"Unele chiar continuă moștenirea lui Traian Băsescu cu e PDL, iar altele se dezic de Băsescu, cum e PDL și Forța Civică, este altceva, dar toate vin de acolo, din viziunea lui Traian Băsescu pentru România"

Fosta democrat-liberală a punctat că nu crede în unificarea sub formă de fuziune.

Președintele Crin Antonescu a declarat recent că PNL este "condamnat" să acționeze împreună cu partidul creat de Traian Băsescu, PMP, pentru ca o moțiune împotriva guvernului Ponta să aibă succes.

Vasile Blaga, președintele PDL, a cerut luni refacerea alianței Dreptate și Adevăr, parteneriatul politic cu PNL urmând a fi încheiat după alegerile prezidențiale din noiembrie. Antonescu a răspuns tăios ofertei lui Blaga, spunând că, precum lenjeria, alianțele nu se poartă decât o dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel