UDMR îi răspunde lui Lăzăroiu: pericolul scoaterii ungurilor din Parlament e mai mare, acum, mobilizarea trebuie să fie mai puternică

iuliu winkler udmr europarlamentar
iuliu winkler udmr europarlamentar

UDMR a recepționat amenințările transmise, ieri, de consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu. Acesta a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că Uniunea nu este un partid în adevăratul sens al cuvântului, dar a fost tolerată fiindcă e un partener loial de guvernare. În instanță, UDMR ar fi ușor de desființat, dar partidele politice nu au avut acest interes, a adăugat Lăzăroiu.

Replica a fost dată de un europarlamentar maghiar, care a făcut trimitere la votul masiv obținut de UDMR în rândul comunității. ”Înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania va conduce la divizarea comunităţii maghiare şi va crea pericolul ca aceasta să nu mai poată fi reprezentată în Parlamentul României de către UDMR”, a declarat,  la Deva, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara.

El a amintit că în fiecare an preelectoral au apărut dezbateri privind reprezentarea politică a maghiarilor. El a atras atenția că UDMR a fost votată de 75 la sută dintre maghiarii din Ardeal, la nivel naţional procentul fiind de 90 la sută.

” Am avut de mai multe ori partide alternative la UDMR, am avut opinii care trimit politicienii maghiari în partidele româneşti (referire directă la interviul lui Lăzăroiu-n. red.). Eu cred că pericolul acum este mai mare decât de obicei, ca atare şi mobilizarea noastră trebuie să fie mai puternică.  Cei care doresc să înfiinţeze alternative la UDMR, nu doresc altceva decât să scoată Uniunea din Parlamentul României şi să pună, astfel, sub semnul întrebării, viitorul comunităţii maghiare din Transilvania”, a concluzionat șeful UDMR Hunedoara. El a prezentat exemple din alegerile locale, în care UDMR a pierdut locuri de consilier fiindcă au apărut și candidați independenți din partea comunității maghiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel