UDMR iese de la guvernare dacă Executivul renunță la Legea educației

Marko_Bela
Marko_Bela

Marko Bela a declarat că UDMR poate lua în calcul ieșirea de la guvernare dacă se constată că actuala coaliție nu mai funcţionează ori dacă partenerii de guvernare afirmă că anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educaţiei, nu mai sunt valabile.

El a precizat că în acest moment nu se pune problema unei decizii privind ieşirea de la guvernare, dar că a convocat Consiliul Permanent al UDMR şi va discuta şi cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale pentru a analiza situaţia.

"Întrebarea nu este dacă ieşim sau nu de la guvernare, ci dacă este posibil să se meargă mai departe cu legea educaţiei şi cu lărgirea drepturilor minorităţilor şi dacă această coaliţie reuşeşte să reafirme şi întărească solidaritatea şi coeziunea", a spus Marko.

Întrebat de jurnalişti care ar fi însă motivele care ar putea determina UDMR să iasă de la guvernare, liderul formaţiunii a răspuns că această variantă poată fi luată în calcul dacă se constată că actuala coaliţie nu mai funcţionează ori dacă partenerii de guvernare afirmă că anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educaţiei, nu mai sunt valabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel