Ucraina susține că o navă de marfă a fost lovită în Marea Neagră de o mină rusească

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Oficialii ucraineni susțin că o navă de marfă a fost lovită de o mină rusească în Marea Neagră.

O navă de marfă sub pavilion panamez a fost lovită de o mină rusească în Marea Neagră, spun oficialii ucraineni.

Doi membri ai echipajului navei au fost răniți în explozia de miercuri, care a făcut ca nava să piardă viteza și controlul. Ucraina spune că nava, Vyssos, se îndrepta spre unul dintre porturile sale de pe Dunăre pentru a încărca cereale.

Kievul a continuat să exporte cereale de-a lungul coridoarelor maritime declarate unilateral după ce Moscova s-a retras dintr-un acord privind cerealele din Marea Neagră susținut de ONU.

Autoritățile ucrainene au publicat o fotografie care pare să arate explozia, care a provocat un incendiu pe puntea superioară. Potrivit rapoartelor, căpitanul a eșuat nava pentru a preveni scufundarea. O operațiune este în curs de desfășurare pentru a încerca să o remorcheze în port pentru reparații.

Rusia continuă să atace porturile ucrainene

Ucraina a reușit să reducă amenințarea la adresa navigației din partea flotei din Mărea Negra a Rusiei, atacând în mod repetat forțele acesteia în Crimeea ocupată de Rusia.

După un atac cu rachete asupra cartierului general al flotei din Sevastopol, în septembrie anul trecut, imaginile din satelit au arătat că o mare parte a acesteia a fost mutată mai la est, în portul Novorossiysk.

Un atac ucrainean asupra portului Feodosiya din Crimeea a avariat marea navă de debarcare Novocherkassk. Cu toate acestea, Rusia a continuat să atace porturile ucrainene, în timp ce minele rămân o amenințare constantă pentru nave.

În data de 8 noiembrie, cel puțin o persoană a fost ucisă după ce o rachetă rusească a lovit o navă sub pavilion liberian care intra în portul Odesa, arată BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel