UBER - Taxify - Clever. Companiile de ridesharing au depus o petiţie la guvern. 400.000 de semnatari

Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator
Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator

Coaliţia pentru Economia Digitală, care reprezintă principalele companii de ridesharing şi e-hailing din România, Uber, Clever şi Bolt, a depus, marţi, la Guvern, o parte din cele 400.000 de semnături ale românilor care vor reglementarea urgentă a serviciilor de ridesharing, a declarat preşedintele asociaţiei, Cătălin Codreanu, citat de romaniatv.net. 

Acesta este un mod de a aminti Guvernului de promisiunile referitoare la ordonanţa care să reglementeze aceste servicii, a subliniat Codreanu.

”Astăzi, în mod simbolic, am depus la Registratura Guvernului României o parte din cele peste 400.000 de semnături ale românilor care au semnat, în mai puţin de o săptămână, petiţia pentru reglementarea urgentă a serviciilor de ridesharing. Acesta este modul nostru de a aminti Guvernului de promisiunile repetate de a da o ordonanţă care să legifereze, în sfârşit, aceste servicii”, a spus Codreanu. 

El a subliniat că sunt peste 400.000 de utilizatori şi şoferi parteneri care au semnat această petiţie şi speră ca Guvernul să ”audă” vocea consumatorilor şi să adopte în următoarea şedinţă de guvern ordonanţa promisă cu mai bine de două luni în urmă.

Coaliţia a transmis, în această lună, că proiectul de OUG, care reglementează platformele de ridesharing, detaliază un proces complex de autorizare şi verificare a platformelor, asemănător cu cel din industria de taxi, dar, cu toate acestea, patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziţie vehementă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel