Turiști blocați în Masivul Retezat. Jandarmii au intervenit

Foto: Jandarmeria Română
Foto: Jandarmeria Română

Doi tineri au fost surprinși de furtună pe un traseu din Masivul Retezat. Jandarmii au intervenit pentru a-i salva. 

Aseară, în jurul orei 18.00, un apel 112 anunța că două persoane au rămas blocate pe munte în Masivul Retezat, pe traseul către Lacul Ștevia, se arată într-un comunicat de presă. 

În urma apelului a fost alertată echipa de intervenție montană constituită din jandarmii Postului Jandarmi Montan Nucșoara. Având în vedere evaluarea situației de către jandarmi în urma relaționării cu apelantul 112, cu privire la localizarea acestora, a fost solicitat și sprijinul Salvamont Hunedoara care avea efective în proximitate, pornindu-se în căutarea lor. 

Buna cooperare dintre jandarmii montani și salvamont a avut ca rezultat găsirea celor doi tineri cu vârste de 20 respectiv 21 de ani, la aproximativ 1 oră de la începerea căutărilor. 

Furtuna i-a surprins pe munte

Cei doi tineri, deși echipați pentru munte parțial, au fost surprinși de ploaie abundentă, cădere de grindină și ceață, fiind în vigoare la acea oră o atenționare meteo cod portocaliu de ploi și vijelii, ceea ce a făcut practic imposibilă înaintarea, sau întoarcerea spre Râușor, de unde porniseră. 

Salvamontistul din cadrul Salvamont Râușor fiind mai aproape de locul indicat a ajuns primul la cei doi prieteni, ulterior pe traseu intersectându-se cu echipajul de jandarmi. 

Persoanele au fost coborâte de pe munte în siguranță până în stațiunea Râușor, fără a necesita îngrijiri medicale. 

Trei tineri neechipați corespunzător, blocați pe un traseu periculos din Munții Bucegi

Trei tineri din Bucureşti au rămas blocaţi, joi, pe un traseu deosebit de periculos din masivul Bucegi, în condiţiile în care aceştia au urcat pe munte complet neechipaţi, fără a avea încălţăminte adecvată sau echipament de căţărare.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, cei trei au rămas blocaţi pe Valea Galbinele în timp ce încercau să ajungă pe Platoul Bucegi.

CITEȘTE MAI MULT AICI!

Recomandări pentru turiști

- Informați-vă cu privire la condițiile climatice locale și  starea traseelor montane. Echipați-vă corespunzător și asigurați-vă că știți întotdeauna unde vă aflați!

- Reveniți la ultimul marcaj văzut dacă continuarea traseului devine nesigură, iar în cazul înrăutățirii vremii retrageți-vă la cea mai apropiată cabană sau adăpost.În situații de dificultate  sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutorul prin apel la 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel