Trei tineri neechipați corespunzător, blocați pe un traseu periculos din Munții Bucegi

Trei tineri neechipați corespunzător, blocați pe un traseu periculos din Munții Bucegi  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Trei tineri neechipați corespunzător, blocați pe un traseu periculos din Munții Bucegi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Trei tineri din București au rămas blocați pe Valea Galbinele din Munții Bucegi. Aceștia erau echipați necorespunzător.

Trei tineri din Bucureşti au rămas blocaţi, joi, pe un traseu deosebit de periculos din masivul Bucegi, în condiţiile în care aceştia au urcat pe munte complet neechipaţi, fără a avea încălţăminte adecvată sau echipament de căţărare.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, cei trei au rămas blocaţi pe Valea Galbinele în timp ce încercau să ajungă pe Platoul Bucegi.

Traseul pe care aceştia au mers este nemarcat, destinat turiştilor foarte experimentaţi, fiind o zonă deosebit de periculoasă, menţionează sursa citată. Tinerii, care nu aveau nici încălţăminte potrivită pentru a merge pe munte şi nici echipament pentru căţărare, au fost recuperaţi de salvamontişti, scrie Agerpres.

Sfatul Salvamont: Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul

Întâlnirea cu ursul sau alt animal sălbatic nu este o problemă de „dacă”, ci de „când”, mai ales pentru iubitorii muntelui, care pleacă în drumeții. 

Cei care iubesc muntele și drumețiile se expun unui risc care poate fi evitat, însă nu înlăturat complet: întâlnirea cu animalele sălbatice. Salvamontul intervine adeseori pentru salvarea turiștilor speriați sau blocați pe munte, în astfel de situații. 

„În primul rând le recomand să nu plece singuri, să plece cel puțin 2-3 sau grup cât mai mare. Este bine să aibă un fluier, să fluiere pe traseu, să își anunțe prezența. Pentru cei care vor există și spray-uri pentru urs, care îi pot ajuta în caz de atac. Ursul de obicei se retrage din potecă dacă aude zgomot sau din zona respectivă. Nu este bine să fugim, nu este bine să ne îndepărtăm de grup. Dacă unul din grup pleacă, este posibil ca ursul să se ia după el. Bineînțeles, nu trebuie agresat ursul, urlat la el pentru că animalul se poate îndepărta”, a explicat la Digi24 Laurențiu Paraschiv, coordonatorul Salvamont Bușteni.

Mâncarea nu se ține în cort

În cazul excursiilor în natură la cort, este esențial să știm să depozităm alimentele, astfel încât să ne putem feri de animalele care ar putea adulmeca hrana. 

„Cel mai indicat este să fie urcată în copaci (n.r. - mâncarea), ridicată cu un sac cu tot, este bine de făcut un mic gărduleț în jurul taberei, în jurul cortului, ca să îi anunțe prezența (n.r. - a animalului sălbatic), dar în niciun caz hrana nu poate fi lângă cort”, a mai adăugat coordonatorul Salvamont (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel