Turistă căzută de pe muntele Retezat. Elicopterul, intervenție de urgență

Retezat
Retezat

O turistă din Slovacia, în vârstă de 25 de ani, a suferit mai multe traumatisme la cap și membrele superioare după ce a alunecat în timp ce cobora de pe vârful Retezat. A fost transportată, de urgență, cu elicopterul. 

O turistă slovacă s-a accidentat grav, vineri după-amiaza, în masivul Retezat. Ea a fost preluată de pe munte de un elicopter SMURD şi transportată la spital, la capătul unei acţiuni de salvare în care au fost angrenate trei echipe de salvamontişti din judeţul Hunedoara. 

"Incidentul s-a petrecut la circa cinci minute după ce turista a început să coboare de pe vârful Retezat. Din nefericire, tânăra a alunecat şi a suferit un dublu traumatism cranian şi o fractură la mână", a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

Potrivit acestuia, acţiunea de salvare şi intervenţia elicopterului au fost foarte dificile din cauza terenului accidentat şi a condiţiilor meteo, deoarece în cursul zilei de vineri în masivul Retezat a plouat. 

Din aceste motive, elicopterul nu a putut ateriza, victima fiind asigurată şi ridicată apoi de la sol cu un troliu special, până în cabina aparatului de zbor. 

"Elicopterul nu a putut ateriza din cauza reliefului accidentat. Victima a fost preluată de la sol cu ajutorul unui troliu special, după ce au fost luate toate măsurile de siguranţă. Turista a avut noroc pentru că ploaia s-a oprit şi s-a putut interveni cu un elicopter", a arătat Bodean. 

Conform informaţiilor salvamontiştilor, tânăra accidentată va fi transportată cu elicopterul la un spital din Târgu Mureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel