Turistă, accidentată în Munţii Măcinului. A fost salvată de pompieri

Turistă, accidentată în Munţii Măcinului. A fost salvată de pompieri / Foto: Pixabay, de RayMark
Turistă, accidentată în Munţii Măcinului. A fost salvată de pompieri / Foto: Pixabay, de RayMark

O turistă salvată de pompieri, în Munţii Măcinului.

O femeie din judeţul Constanţa a fost salvată de lucrătorii Staţiei de Pompieri Măcin, după ce s-a accidentat într-o rezervaţie de bujori din Munţii Măcinului, a anunţat duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, transmite Agerpres.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în sprijinul femeii, în vârstă de 39 de ani, prin numărul unic de urgenţă 112, aceasta având suspiciune de fractură la glezna stângă şi fiind astfel în imposibilitatea de a se deplasa.

"După aproape patru ore de la primirea apelului, aceasta a fost coborâtă din rezervaţia de bujori de către salvatori cu targa şi predată echipajului medical de la Serviciul de Ambulanţă Tulcea", se arată în anunţul ISU Delta.

Potrivit sursei citate, la misiunea de salvare au participat şapte subofiţeri.

Intervenție Salvamont. O turistă a rămas desculță în zăpadă de un metru, după ce s-a echipat cu „ghetuțe de stradă“

La sfârșitul lunii aprilie, într-o postare pe Facebook, echipa Salvamont Bușteni a scris despre două cazuri de turiste blocate pe traseul Crucea Eroilor - Babele.

„Trebuie sa reamintim ca iarna nu a trecut in munți și că un traseu relativ ușor pentru cei antrenați și bine echipați, poate să pună mari probleme celor care nu prea au legătură cu muntele... Astăzi în decurs de numai trei ore, salvamontiștii din Bușteni și Prahova au intervenit în două cazuri aproape identice:

Pe traseul Babele - Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a rămas desculță în zăpada care pe alocuri depășește un metru grosime. Pentru că a venit echipată cu ghetuțe de stradă, pur si simplu, i-a căzut talpa. A mers în ciorapi până i-au înghețat picioarele și când nu a mai putut, a sunat după ajutor.

La numai câteva minute de primul caz, o altă femeie de 46 de ani a suferit o epuizare fizică pe același traseu. Aceasta intenționa să ajungă la Cruce cu fiul ei, dar erau încălțați cu pantofi sport de vară. Din fericire ambele cazuri s-au terminat cu bine și noi sperăm că victimele au învățat ceva din aceste..."întâmplări".“, a scris Salvamont Bușteni pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel