Turcan: Legea educaţiei este un obiectiv de reformă, nu un test politic pentru PDL

turcan-raluca218
turcan-raluca218

Legea educaţiei nu este un test politic pentru PDL, ci un obiectiv de reformă al coaliţiei, declară vicepreşedintele democrat-liberal Raluca Turcan, care menţionează că soluţiile politice pot fi stabilite rapid în coaliţie, iar parlamentarii trebuie să se mobilizeze pentru a susţine reformele.

"Trebuie amintit că Legea Educaţiei este bazată pe Pactul pentru Educaţie care a fost semnat de partide şi partenerii sociali; iar această lege vizează soluţii la problemele din sistemul de Educaţie care, de altfel, se discută de ani de zile. Ideea că PDL are în braţe un cartof politic fierbinte este greşită. Legea Educaţiei nu este o aspirină pentru o durere de cap a PDL sau a UDMR, ci este o soluţie de însănătoşire a sistemului Educaţiei care, de exemplu, să nu mai producă, ca acum, şomeri cu diplomă pe bandă rulantă", spune Turcan, potrivit unui comunicat de presă transmis de PDL, citat de Mediafax

În opinia sa, reducerea discuţiei pe acestă lege la "ce materie, în ce limbă se învaţă este o diversiune politico-mediatică a liderilor PNL şi PSD, lipiţi de scaunele de la talk-show-uri, dar absenţi de la locul de muncă din Parlament".

"PDL susţine însănătoşirea sistemului de Educaţie, şi-a asumat atacurile contra proiectului şi în continuare susţine adoptarea cât mai rapidă a unui proiect extrem de important de reformă", menţionează Raluca Turcan.

Potrivit vicepreşedintelui PDL, există toată voinţa de a împinge înainte reforma sistemului de Educaţie şi există soluţii politice.

Turcan afirmă că aceste soluţii pot fi stabilite rapid în coaliţia de guvernare şi trebuie susţinute de parlamentarii coaliţiei, care trebuie să se mobilizeze din Parlament pentru a susţine reformele Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel