Turcan, atac la USR: Fix în ziua depunerii moțiunii

 Viorica Dăncilă și Dan Barna s-au întâlnit vineri pentru o discuție pe mai multe teme, printre care și codurile penale. Evenimentul a fost dur criticat.

Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai USR, printre care și președintele Dan Barna, au avut o întâlnire pentru a dezbate nemulțumirile invocate de partidul aflat la opoziție. În urma întâlnirii a apărut și o fotografie în care președintele USR apare lângă premier și ministrul Justiției.

Întâlnirea însă, pare să nu fi convenit unei alte părți ale opoziției. Valeriu Turcan, soțul liberalei Raluca Turcan a comentat inițiativa lui Dan Barna, mai ales în cotextul în care a fost depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

"Obsesia pentru a iesi in fata duce la asa ceva. Fix in ziua depunerii motiunii de cenzura. Dancila si Dragnea rad cu lacrimi probabil", a scris Valelriu Turcan pe Facebook.

"Au spus foarte clar că nu există aşa ceva"

Dan Barna a făcut o scurtă declarație după întâlnirea cu șeful Guvernului. "Ambii - şi doamna premier şi ministrul Justiţiei - au spus foarte clar că nu există aşa ceva în dezbatere în momentul de faţă, nu lucrează la asta, nu se va întâmpla deocamdată. Am încercat să solicit un termen - ce înseamnă 'în momentul de faţă', bineînţeles că n-am primit niciun răspuns. Dar subiectul amnistiei şi graţierii ambii demnitari au spus că nu face parte din intenţiile pentru perioada următoare", a afirmat liderul USR, într-o conferinţă de presă.

 Citește și: Viorica Dăncilă, imaginea zilei. Radu Tudor: Am rămas cu gura căscată

"Sunt om al dialogului"

"Apreciez deschiderea dumneavoastră la dialog și faptul că avem o discuție constructivă în contextul în care România va prelua și exercita Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019. Sunt om al dialogului și am convingerea că doar împreună, prin cooperare și unitate, prin dialog cu reprezentanții Opoziției și ai întregii societăți, putem avea o președinție de succes", le-ar fi spus premierul reprezentanților USR, potrivit comunicatului de presă.

"Un alt subiect abordat, la solicitarea USR, s-a referit la modificarea legislației penale și de procedură penală. În acest context, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a subliniat faptul că este în lucru la Ministerul Justiției un proiect de act normativ care are în vedere punerea în acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale și transpunerea unor directive europene pentru care România riscă procedura de infringement. Primul-ministru a adăugat că va ține cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislația națională să fie în acord cu reglementările europene și cu Constituția României

Citește și: MOȚIUNE CENZURĂ. Barna dezvăluie jocul UDMR. Culisele discuției cu Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel