TULCEA: PROFESORI, reținuți după ce au luat mită

Şapte profesori din Tulcea au fost reţinuți, marţi, fiind acuzați de fraudă la cele două sesiuni ale examenului de bacalaureat 2014. Aceștia ar fi favorizat aproximativ 45 de candidaţi, primind de la ei sume cuprinse între 400 şi 800 de euro pentru fiecare disciplină.

VEZI ȘI: Fiica lui Mihai Gâdea, într-un video surprinzător. Imagini nemaivăzute-ÎNREGISTRARE VIDEO

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Tulcea, în perioada mai - septembrie, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat, cei şapte inculpaţi - profesori de matematică, geografie, limba franceză, fizică şi biologie - au notat în plus sau au modificat lucrările a aproximativ 45 de candidaţi, astfel încât aceştia să poată promova examenul.

Conform procurorilor, prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne şi parole transmise de la şi către candidaţi pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor în scopul identificării cu uşurinţă la corectare.

Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori fie au notat în plus lucrările, fie le-au modificat sau au rezolvat integral subiectele, primind în schimb cuprinse între 400 şi 800 euro pentru fiecare disciplină.

Marţi, procurorul de caz a dispus începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a celor şapte inculpaţi - Ovidiu Marius Târlogeanu, profesor de matematică, Dorel Teodor Ţigău, profesor de matematică, Mariana Gabi Costache, profesor de geografie, Cornelia Bacalu, profesor de franceză, Marcel Sciotnic, profesor de matematică, Cornel Brudiu, profesor de fizică şi Violeta Calotă, profesor de biologie.

Cei şapte profesori din municipiul Tulcea sunt acuzaţi de trafic de influenţă, complicitate la dare de mită, luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel