Tudorel Toader: Ludovic Orban a avut o altă opinie. Întrebați-l

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader califică drept declaraţie politică propunerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, ca organismul decisiv în numirea procurorului-şef al DNA să fie CSM. Ministrul Justiției declară că în momentul în care au fost modificate Legile Justiţiei, liderul PNL a avut o altă poziţie. 

"Este o declaraţie politică. Eu cred că dânsul ştie că realitatea juridică este alta, dar întrebaţi-l pe dânsul: când s-au făcut propunerile de modificare la Legile Justiţiei, ce opinie a avut vizavi de desemnarea procurorilor de rang înalt şi dacă nu cumva la ceea ce s-a împotrivit atunci susţine că ar fi bun astăzi", a afirmat Tudorel Toader, vineri, la sediul Ministerului Justiţiei. 

Joi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a solicitat ministrului Justiţiei să trimită la CSM candidaturile care îndeplinesc condiţiile legale pentru funcţia de procuror-şef al DNA şi să permită Consiliului să ia decizia privind numirea în acest caz. 

Orban a precizat că această solicitare către ministrul Justiţiei se întemeiază pe raportul Comisiei Europene şi pe recomandările în cadrul MCV, care în mod sistematic au solicitat depolitizarea mecanismului de numire a procurorilor-şefi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel