Tudorel Toader, declarațiile serii la RTV

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vrea OUG pentru stabilirea procedurii de selecție a candidatului pentru parchetul UE.

Contactat telefonic de România TV, Tudorel Toader a făcut câteva precizări importante: "În martie 2017, ce se discuta la Bruxelles, la Consiliul JAI, posibilitatea unei cooperări consolidate pentru înființarea Parchetului european. Erau 8 state. Ca să intri în cooperare consolidată, trebuie 9. Eu eram nou venit. Cred că pentru prima dată discutam în Consiliul JAI, comisarul european de justiție m-a întrebat, i-am spus că, din punctul meu de vedere ca ministru, cred că este necesar, utilă, benefică o astfel de instituție europeană. Am considerat și consider necesară această instituție a Parchetului european și a Procurorului european care va avea competențe în problema combaterii fraudelor din Uniunea Europeană. 

Creăm baza legală pentru a putea trimite un procuror


"Regulamentul pentru funcționarea Parchetului European a fost intrat în vigoare în 2017 și în 3 ani trebuie să fie urmați. Primul pas este desemnarea procurorului-șef al Parchetului European. Procedura este în desfășurare și este de competența partajată a Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene. Ulterior, fiecare țară trebuie să desemneze procurori pentru a constitui board-ul acestei structuri. Noi trebuie să creăm baza legală pentru a alege trei procurori, dintre care unul va fi selectat să facă parte din Colegiul Parchetului European. Noi acum creăm baza legală pentru a putea trimite un procuror (...) Cei trei candidați din partea României, din care unul va fi selectat, propunerile trebuie trimise la Bruxelles până pe data de 31 martie", a spus Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel