Trump va scăpa de impeachment. Senatul american face primul pas

Procesul președintelui american Donald Trump are toate șansele să se încheie foarte repede, în urma votului dat ieri în Senat.

Senatul american a votat împotriva audierii martorilor în procesul de condamnare a lui Donald Trump vineri, deschizând calea achitării lui Trump sub acuzația de abuz de putere și obstrucția Congresului. Senatul a votat 51-49 pentru blocarea martorilor, cu doar doi republicani, Mitt Romney din Utah și Susan Collins din Maine, care au neglijat indicațiile de partid pentru a sprijini apelul democraților, conform The Guardian.

Senatul și-a suspendat lucrările în weekend, dar a anunţat o nouă reuniune luni, pentru închiderea controverselor în procesul președintelui. Un vot final asupra acuzațiilor împotriva lui Trump a fost programat miercuri la ora 16.00.

Interdicția de a fi aduși noi martori a pus capăt celei mai bune speranțe a democraților pentru o breșă în susținerea republicană acordată lui Trump. În explicarea voturilor „No", mai mulți republicani au spus că deși cred că Trump a acționat necorespunzător, nu merită să fie înlăturat.

Nu poate fi achitat fără un proces

 

Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al Camerei, a declarat că votul împotriva chemării martorilor i-a făcut pe republicani să fie „complici pentru acoperirea președintelui". Trump „este suspect pentru totdeauna", a spus Pelosi într-o declarație. „Nu poate fi achitat fără un proces. Și nu există proces fără martori, documente și probe."

În ciuda oricăror avertismente, achitarea lui Trump de miercuri este sigură. Președintele are programat să transmită, marți seara, discursul său privindstarea națiunii, în fața camera Camerei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26