Trump face apel la dialog între India şi Pakistan în chestiunea Kashmirului

Preşedintele american Donald Trump a lansat vineri un apel la India şi Pakistan să dialogheze pe tema Kahsmirului, după o convorbire telefonică cu premierul pakistanez Imran Khan, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

"Preşedintele (Trump) a reamintit importanţa pentru India şi Pakistan a reducerii tensiunilor vizavi de statul Jammu şi Kashmir prin intermediul unui dialog bilateral", a anunţat executivul american într-un comunicat.

Islamabadul a anunţat la rândul său că Imran Khan "i-a prezentat în detaliu punctul de vedere al Pakistanului preşedintelui Trump" în cursul convorbirii lor telefonice.

Cei doi politicieni au avut "o discuţie bună", la finalul căreia "s-a decis că vor rămâne în contact constant", a precizat ministrul pakistanez al afacerilor externe Shah Mehmood Qureshi.

Donald Trump l-a primit pe Imran Khan la Washington pe 22 iulie şi s-a oferit cu acest prilej că joace rolul de mediator între Pakistan şi India în chestiunea Kashmirului.

Preşedintele american a afirmat că a primit o solicitare în acest sens din partea premierului indian Narendra Modi, ceea ce New Delhi a dezminţit imediat.

India a decis de atunci, pe 5 august, să revoce statutul de autonomie pentru partea din Kashmir pe care o controlează şi pe care Pakistanul o revendică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel