EXCLUSIV  Trotinetele electrice, RISC MAXIM în România. Titi Aur, paralelă cu Germania: Așa trebuia tranșată problema!

Titi Aur a comentat noile reglementări privind trotinetele electrice, trăgând un semnal de alarmă cu privire la riscurile pe care le implică circulaţia copiilor de 14 ani pe stradă.

"În cazul trotinetelor electrice e greu de găsit o soluţie bună. Alte ţări, cum ar fi Germania, au interzis aceste trotinete. Nu se circulă sub nicio formă pentru că au ajuns la concluzia că orice ar face tot rău e. Adică dacă îi laşi pe trotuar e rău că se merge cu viteză printre pietoni, e periculos, sunt şi copii sau chiar şi oameni mari care dacă sunt loviţi nu e bine. Dacă îi pui pe pista de biciclete iar nu e bine. Dacă îi pui pe carosabil nu e bine deloc, pentru că în Germania oricum nu există nici biciclete pe carosabil. Un copil care nu cunoaşte bine regulile de circulaţie şi nu stăpâneşte aşa cum trebuie condusul trotinetei printre maşini, se expune unui mare risc de a fi accidentat", a explicat Titi Aur pentru cititorii DC News.

"Situaţia trebuia tranşată de la bun început"

"Dar noi neavând nici măcar acele piste de biciclete aşa cum trebuie, s-a găsit o soluţie la presiunea publicului - că uite, trotinetele merg pe trotuar şi nu e bine - dar când vii cu regula ca un copil de 14 ani, cu cască sau fără, persoane fără permis de conducere, să meargă pe carosabil... e un lucru riscant. Măsura e puţin pripită. În acelaşi timp, mă pun într-o poziţie ciudată: nu e bine, dar nici nu am o soluţie. De obicei vii şi spui 'nu e bine ce s-a făcut şi asta e soluţia'. Dar aici putem striga toţi că nu e bine dar nici nu ştim o soluţie. 

Normal trebuia tranşată situaţia de la început, adică să li se spună oamenilor: 'nu vă cumpăraţi trotinete electrice că nu aveţi voie' - dar iarăşi suna ciudat şi trebuia să fii o autoritate puternică, cu un proiect foarte bine ţinut în mână", afirmă Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel