Tren Eurostar cu 382 de pasageri, blocat în tunelul de sub Canalul Mânecii

Un tren Eurostar în care se aflau sute de persoane a rămas blocat, în această dimineață, în tunelul de sub Canalul Mânecii. Cei 382 de pasageri au fost evacuați, însă reprezentanţii companiei de transport Eurotunnel avertizează că vor exista întârzieri ale trenurilor pe tot parcursul zilei de luni.  

382 de persoane au rămas blocate într-un tren Eurostar în tunelul de sub Canalul Mânecii, din cauza unei defecțiuni ale garniturei.

Incidentul s-a produs la puţin timp de la plecarea din gară şi apucase să parcurgă un sfert din distanţa spre Franţa, scrie Le Figaro.

Toţi pasagerii au fost evacuaţi, iar circulația prin tunelul de sub Canalul Mânecii se desfășoară pe un singur sens.

Incidentul va afecta orarul trenurilor pe parcursul întregii zile, au declarat reprezentanții Eurotunnel, precizând că în prezent se înregistrează întârzieri între 60 și 90 de minute la terminalele franceze și britanice și că ar putea apare chiar și întârzieri mai mari. 

Ei i-au sfătuit pe toţi cei care nu au urgenţe să îşi amîne călătoriile pentru zilele următoare.

Săpat în stratul de cretă albastră, la o adâncime medie de 40 m sub fundul mării (107,3 m adâncime maximă), tunelul de sub Canalul Mânecii are o lungime de 50,450 km, din care 37,9 km sunt sub mare.

Adâncimea medie este de 45,7 m sub planșeul oceanic, iar cea maximă este de 60 m. A fost deschis la sfârșitul anului 1994, oferind 3 servicii: navete pentru vehicule, serviciul de pasageri Eurostar care leagă Londra de Paris și Brussels, și trenuri de marfă.

Tunelul este format de fapt din 3 galerii, două tunele feroviare, câte unul pentru fiecare sens, cu un diametru util de 7,6 m și o galerie de serviciu lată de 4,8 m, prin care circulă vehicule speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel