Transferuri fotbaliști. Reforma pregătită de FIFA

FIFA a aprobat principiile unei reforme a pieţei transferurilor.

Consiliul FIFA a aprobat vineri la Kigali (Rwanda) recomandările unui grup de lucru care urmează să ducă la o reformă a pieţei transferurilor, fiind prevăzute mai ales reintroducerea licenţei de agenţi de jucători şi limitarea numărului de fotbalişti împrumutaţi, scrie AFP. Aceste propuneri au fost formulate în septembrie la Londra la o reuniune a 'comisiei partenerilor', ce reuneşte ansamblul actorilor fotbalului, comisie prezidată de canadianul Victor Montagliani.

Propunerile vor servi drept bază a acestei reforme a pieţei transferurilor. În februarie 2019 vor fi prezentate propunerile unei subcomisii care colaborează cu Asociaţia europeană a cluburilor (ECA), Forumul mondial al ligilor (WLF), sindicatul mondial al jucătorilor (FIFPro), precum şi federaţiile, confederaţiile şi FIFA.

'Este un document foarte important (...) în ceea ce priveşte jucătorii tineri, împrumuturile de jucători, compensarea formării, agenţii şi aşa mai departe', a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, într-o conferinţă de presă în capitala Rwandei. Aceste recomandări prevăd apariţia unui regulament al agenţilor, cu introducerea unei licenţe şi a unui examen. Licenţele de agenţi nu mai există din anul 2015.

Cameră de compensaţie

Recomandările validează de asemenea principiul înfiinţării unei camere de compensaţie, gestionată de o bancă, responsabilă cu colectarea şi vărsarea indemnizaţiilor de formare către cluburile formatoare la fiecare transfer. Printre propuneri este şi limitarea împrumuturilor de jucători, fără să fie decisă însă o cifră. FIFA intenţionând să limiteze la maximum şase jucătorii împrumutaţi de fiecare club, dar această idee nu este acceptată de toţi.

Un alt principiu adoptat este cel al extinderii contribuţiei de solidaritate la transferurile domestice ale fotbaliştilor străini. Această contribuţie este o sumă vărsată de clubul care achiziţionează jucătorul către cluburile ce au contribuit la formarea fotbalistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel