Traian Băsescu, PENSIE. Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marți, că pensia fostului președinte Traian Băsescu a fost stabilită conform legii și respectă toate prevederile legale.

Rovana Plumb a spus că din informațiile pe care le are de la Casa Națională de Pensii, Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă pe 4 noiembrie 2014.

"Din câte știu (...) beneficiază și de prevederile legislației privind încadrarea în grupa I de muncă datorită faptului că a lucrat în condiții deosebite o perioadă de peste 11 ani", a adăugat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai spus că pensia a fost stabilită conform legii în funcție de contribuția la bugetul asigurărilor sociale.

"Este pensia care a fost stabilită, respectă toate prevederile legale. (...) Nu are nicio legătură pensia cu indemnizația care i se cuvine conform legislației ca fost președinte al României", a spus ministrul.

Rovana Plumb a fost prezentă la recepția de rămas bun organizată de ambasadorul Chinei la București, Yuzhen Huo, la sediul ambasadei, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel