Traian Băsescu minte, spune liderul PDL, Vasile Blaga

În Mișcarea Populară există o disperare că nu va intra în Parlamentul European, a declarat Vasile Blaga. Traian Băsescu a spus neadevăruri atunci când a declarat că a propus fuziunea PDL cu PMP după alegerile europarlamentare, a mai spus, luni, liderul democrat-liberalilor.

"Numai neadevăruri spuse de domnul președinte. Am avut în cursul anului trecut o singură discuție cu domnia sa și s-a și grăbit să o facă publică. Nu era vorba despre fuziuni. Și aici este vorba despre o fractură logică. Cum poate să fuzioneze un partid politic cu un partid care nu există? Nu poate, nu există nicio posibilitate legală. Adică să fuzionăm cu cineva plecat de două zile de la noi, dar care nu erau înregistrați. Copilării", a declarat președintele PDL, ca reacție la declarațiile pe această temă făcute duminică de șeful statului.

Totodată, Blaga a infirmat faptul că a discutat cu Elena Udrea despre o fuziune PDL-PMP.

"Evident că nu. Eu știu, există o anumită disperare, pentru că PMP nu va intra în Parlamentul European. Doar printr-o minune vor intra, dacă vor intra", a adăugat președintele PDL.

Despre faptul că anumiți primari ai PDL susțin PMP, dându-i-se ca exemplu edilul-șef al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Blaga a spus: "Toate acestea le vom discuta după 26 (mai — n.r.). O să vedem care a fost aportul fiecăruia dintre noi la bunul mers al PDL".

Citește și: Europarlamentare 2014, sondaj INSCOP: PDL și PNL, în cădere liberă. PMP, creștere spectaculoasă

Potrivit lui Blaga, o fuziune PDL-PMP este "greu de discutat" în condițiile în care cei de la Mișcarea Populară îi atacă pe democrat-liberali.

Cătălin Predoiu, pe val pentru prezidențiale 

Liderul democrat-liberalilor a afirmat, în context, că PDL se păstrează la același nivel în preferințele electoratului, ba, mai mult, candidatul democrat-liberal la prezidențiale, Cătălin Predoiu, a reușit să ajungă la același nivel cu ceilalți candidați anunțați oficial, Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu.

"Noi o să prezentăm sondajul pe care în fiecare lună, ca de obicei, CSOP îl face în România. Este și la dispoziția președintelui, că știu că-l are și dânsul întotdeauna. Ce mă bucură, o să vedeți, singurul partid care nu a scăzut în această perioadă este PDL. Și o să vedeți că domnul Cătălin Predoiu deja i-a egalat pe ceilalți lideri anunțați că vor candida la prezidențiale, domnul Antonescu, domnul Răzvan Ungureanu. Doar că ei vin de foarte sus în jos, iar dânsul crește", a mai declarat Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel