Europarlamentare 2014, sondaj INSCOP: PDL și PNL, în cădere liberă. PMP, creștere spectaculoasă

Ultimul sondaj INSCOP despre intenția de vot la alegerile europarlamentare arată cum s-au schimbat preferințele românilor pentru partide în plină campanie electorală. Marea supriză este Partidul Mișcarea Populară, care a cunoscut o creștere uluitoare, în vreme ce PDL și PNL au picat. Alianța PSD-UNPR-PC stagnează. 

Potrivit sondajului 32% dintre oamenii cu drept de vot se vor prezenta cu siguranță la alegerile europarlamentare și 28,9% "probabil" vor face același lucru. Aproape 10% "probabil" vor lipsi și tot atât au această certitudine. Peste 17% nu s-au hotărât. 

Potrivit sondajului, Alianța aflată la guvernare ar obține 40,7% din voturi. Ar fi urmată de PNL, cu 16,9% și de PDL cu 11,3%. Partidul Mișcarea Populară a cunoscut un "boom" și ar urma să primească 10,2% din voturi. Este urmată de UDMR și FC care depășesc cu puțin 5% și de PP-DD, care ar obține 3,8%. Independentul Mircea Diaconu ar fi votat de 1,2% din populație. 

VEZI și: Update 6 mai. Alegerile europarlamentare 2014 - Prognoza DCNews: Rezultatele fiecărui partid și ale candidaților independenți 

Partidul Mișcarea Populară a crescut spectaculos din ianuarie până în mai, cu șase procente. Dacă în ianuarie, ar fi obținut 4,1%, în mai 10,2% dintre votanți l-ar alege. Nu la fel de fericit este și PP-DD, care a scăzut continuu. Dacă anul trecut, pe vremea aceasta, lua 8,1% din procente, acum nu depășește nici jumătate. 

Nici PNL sau PDL nu sunt mai fericite. Dacă PNL a scăzut cu trei procente în două luni, PDL a pierdut șase. 

Sondajul a fost realizat în perioada 1-7 mai 2014, pe un eșantion de 1056 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%. 

VEZI și: Alegeri europarlamentare 2014: BEC a dat jos afișele electorale cu USL în mai multe județe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel