Traian Băsescu cere eutanasierea câinilor fără stăpân

Traian Băsescu a cerut, într-o intervenție de la Palatul Cotroceni, eutanasierea câinilor fără stăpân, în contextul în care în ultimele 24 de ore un copil de patru ani a fost sfâșiat de maidanezi, iar o bătrână a fost atacată și mușcată în Capitală. "Nu e un subiect pentru preşedinte, dar ca fost primar şi cetăţean trebuia să spun ce simt", a spus Traian Băsescu.

"Multi vor spune că nu e o temă pentru un preşedinte, dar am fost primar şi ştiu bine problema câinilor maidanezi. Când au blocat procesul de eutanasiere, parlamentarii au făcut-o într-un mod politicianist. Atunci, rata de incidente era de 11.000-12.000 de bucureşteni muşcaţi într-un an. Anul trecut au fost 16.000 de bucureşteni muşcaţi de câini. Fac apel la guvern - pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare - să emită o ordonaţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă. Să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi să fie eutanasiaţi. Povestea cu castrarea are două valenţe: prelungeşte timpul în care câinii fără stăpân dispar dintre blocuri, nu e o soluţie rapidă, poate dura 10-12 ani. Castrarea e o soluţie pe termen lung, care din 2004, de când avem noua legislaţie în vigoare, s-a dovedit că nu dă rezultate.

 Nu trebuie să aşteptăm să mai moară, un copil, ca să luă această măsură. De aceea cred că guvernul trebuie să dea această ordonanţă de urgenţă. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de copii.

 Sunt revoltat de demagogia arătată de iubitorii de câini. Am acasă cinci câini, trei sunt adunaţi de pe stradă. Sunt curaţi, sunt vaccinaţi, sunt castraţi şi trăiesc lângă o familie. Doi stau separaţi de ceilalţi trei. Asta înseamnă dragoste de animale, pentru demagogi, ţine-l pe animal aproape, altfel se sălbăticeşte. Fac un apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă. Cazul de ieri al copilului nu ne mai lasă să aşteptăm pe mâna demagogilor.

 Şi mai e ceva, castrarea câinelui, nu-i scoate acestuia dinţii", a declarat  Traian Băsescu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel