Tragedie în Atlantic. O navă militară s-a scufundat, zeci de militari dispăruți

O navă a armatei cameruneze, care transporta ''zeci'' de militari ai Brigăzii de intervenţie rapidă (BIR), s-a scufundat. 

Nava s-a scufundat duminică în apele teritoriale cameruneze, a indicat o sursă din domeniul securităţii, citată de AFP și Agerpres.

Nava s-a scufundat duminică, între oraşul Limbe (sud-vest) şi Bakassi. Ea avea la bord zeci de militari, inclusiv un colonel, a declarat pentru AFP o sursă de securitate sub acoperirea anonimatului, în timp ce nici un bilanţ oficial nu a fost comunicat.

BIR, unitate de elită a armatei Camerunului, se află în prima linie a luptei împotriva grupării jihadiste nigeriene Boko Haram în regiunea cameruneză din extremul nordic.

Armata a demarat cercetări, a continuat sursa. Cel puţin un trup neînsufleţit a fost recuperat din mare, a indicat o altă sursă apropiată armatei cameruneze, precizând că nava transporta, în afară de militari, material destinat construirii unui cheu la o bază militară din Bakassi.

Brigada de intervenţie rapidă a contribuit îndeosebi la securizarea Peninsulei Bakassi, teatrul unor acţiuni de luare de ostatici în trecut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel