”Trădarea” lui Predoiu l-a dezlănțuit pe Băsescu. Frica președintelui, spulberarea Mișcării Populare

basescu predoiu dc
basescu predoiu dc

Pentru a doua oară în ultimele trei luni, Traian Băsescu îl atacă pe Cătălin Predoiu și încearcă, printr-o strategie mult exersată, destabilizarea unui lider politic în formare. Președintele a spus, vineri, că prezidențiabilul PDL a încercat să facă jocurile PSD-PNL în perioada în care era ministru al Justiției și a vrut schimbarea lui Daniel Morar de la șefia DNA. Predoiu a venit cu o listă de explicații în șase puncte, dar nu a răspuns atacului, pe care spune l-a primit ”cu surprindere și dezamăgire”. Dar de ce a intrat Predoiu sub tirul lui Băsescu?

Președintele l-a desființat pe Cătălin Predoiu, pentru prima oară, într-un interviu acordat România Liberă pe 28 iulie. El spunea atunci că fostul ministru al Justiției nu poate resuscita PDL și că are eficiență electorală zero, dovadă în acest sens stând înfrângerea lui de la locale în fața lui Marian Ghiveci, parlamentar ce avea să ajungă la pușcărie.

Băsescu a întors armele împotriva lui Predoiu pentru că s-a înscris în PDL atunci când era așteptat în Mișcarea Populară.

”Eu cred că ăsta este contextul politic în care putem interpreta aceste declarații. Traian Băsescu, simțindu-se oarecum izolat, atacă în toate direcțiile și pentru a slăbi pozițiile unora. În cazul lui Predoiu, având în vedere și lipsa de simpatie manifestă din ultimele 5 luni față de PDL, Predoiu a devenit un politician redutabil alături de Monica Macovei, pentru că mandatul său de ministru al Justiției a fost unul bine apreciat, și, atunci, venirea sa la PDL în funcție de conducere a fost un balon de oxigen. Într-un fel a deranjat, a încurcat lucrurile la Mișcarea Populară. Aceasta de acum este o încercare de a-l destabiliza și de a-l atrage pe Predoiu într-o dezbatere din care ar putea să iasă slăbit. Atacurile vor continua”, a declarat politologul Cristian Pîrvulescu pentru DeCe News.

De ce se teme Băsescu

În opinia profesorului Pîrvulescu, Băsescu încearcă prin atacurile sale constante să macine PDL, să-i taie din șansele unui scor bun la alegerile europarlamentare. După scăderea catastrofală în sondaje și rezultatul rușinos de la alegerile parlamentare din 9 decembrie, europarlamentarele reprezintă un moment de cotitură pentru ”portocalii”. Primăvara lui 2012 le va arăta cu procente dacă au reușit redresarea după perioada de colaps. Un scor bun al democrat-liberalilor la europarlamentare ar fi în dezavantajul Mișcării Populare și ar putea duce, într-un final, la spulberarea sa.

”Traian Băsescu, dacă ar fi un mare politician, așa cum spun unele voci din PDL, nu ar ataca un lider politic în formare. Predoiu este un om politic care care are o imagine bună, atacându-l acum, Băsescu speră să-l destabilizeze.

Un scor bun al PDL la europarlamentare ar crea probleme la prezidențiale pentru Mișcarea Populară. Dacă PDL va lua un scor bun nu mai există niciun motiv pentru alianța cu Mișcarea Populară. Mișcarea Populară este slabă în teritoriu, nu are capacitatea de a lua voturi”, a explicat politologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel