Tot mai multe fete sunt abuzate online. Iată concluziile unui studiu

Majoritatea fetelor și tinerelor care folosesc rețelele sociale au suferit abuzuri care le-au lăsat traumatizate, potrivit unui nou sondaj global.

Mai mult de jumătate din cei 14.000 de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani intervievați de Plan International au declarat că au fost abuzați în mediul online.  Problema este una globală și site-urile de socializare au lăsat fetele să se ocupe singure de violența online, potrivit studiului.

Persoane din 22 de țări au fost intervievate

Intervievații, din 22 de țări, au declarat că nu au fost luate măsuri atunci când au raportat abuzuri. „Este posibil ca aceste atacuri să nu fie fizice, dar deseori sunt amenințătoare, implacabile și limitează libertatea de exprimare a fetelor”, a declarat directorul executiv al Plan International, Anne-Birgitte Albrectsen. Cercetarea a constatat că aproximativ 20% dintre fete au fost forțate să renunțe la rețelele de socializare și alte 12% au schimbat modul în care le-au folosit după ce au fost abuzate online.

Care sunt principalele rețele unde se fac abuzuri?

Aproape 40% au declarat că au fost abuzate pe Facebook, dar persoanele intervievate au vorbit și despre probleme similare pe toate celelalte platforme, inclusiv Instagram, WhatsApp, Snapchat, Twitter și TikTok. Atacurile au constat în limbaj abuziv, amenințări cu violență sexuală și rușine corporală. În consecință, un sfert dintre persoanele participante la studiu s-au simțit în primejdie din punct de vedere fizic.

„A trebuit să iau medicamente pentru a fi calmă și mi-a fost foarte greu să mă liniștesc”, a declarat pentru Plan o activistă feministă din Nicaragua. Ea a spus că a fost insultată și a primit amenințări cu moartea din partea unor conturi anonime.

 

ONU a cerut o legislație de protecție

În 2018, raportorul special al ONU privind violența împotriva femeilor a cerut guvernelor să creeze noi legi care să protejeze femeile în mediul online, pe baza drepturilor la exprimare, intimitate și libertate, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel