Toni Greblă, urmărit penal: Emil Hurezeanu, convins că un alt mare scandal va izbucni în România

Emil Hurezeanu este convins că, în România, va izbucni un alt mare scandal, de această dată legat de importurile energetice ale României din Federația Rusă. 

Comentând declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis, făcute în interviul acordat Realitatea TV, potrivit cărora gazele de șist nu mai sunt rentabile, iar contractul cu RMGC ar trebui revăzut, Emil Hurezeanu a declarat că un nou scandal va apare în România: „În România nu a existat o politică asumată sau non-asumată, așa cum n-a existat prea multă transparență și determinare nici în ceea ce privește Roșia Montană.

E o țară cu resurse puține care cred că se cam amăgește cu faptul că importă mai puțin, are nevoi mai mici de resurse decât Ungaria, Bulgaria și deci este mai puțin vulnerabilă în raporturile cu Rusia. Totuși este o țară cu resurse puține, atât cât importă din Rusia plătește cam atât cât plătește Ungaria pe 100% importuri pentru rezerve. Asta e, preț imens, niciodată negociat direct, ci prin intermediari. Va veni, va veni la un moment dat și scandalul asta. Va apărea și scandalul ăsta", a declarat Hurezeanu, la Digi 24. 

În acest context, Emil Hurezeanu a făcut și un comentariu ironic la adresa scandalului în care este implicat judecătorul CCR, Toni Greblă, suspectat că a acordat sprijin pentru exporturi ilicite de produse alimentare în Rusia.

"Cum se face că de 25 de ani, în ciuda unor declarații solemne, nu există raporturi directe de la furnizor la beneficiar, între Rusia și România, și întotodeauna se face o acoladă prin Germania, cu niște misiți, prin Elveția. Chiar așa, nu suntem în stare să avem o legătură comercială directă cu rușii? Uite, dl. Greblă a reușit, probabil", a mai spus analistul Emil Hurezeanu.

Emil Hurezeanu: Judecătorii CCR, niște repartizați în producție pe criterii politice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel