Timiş: Administraţia judeţeană are în derulare proiecte de 145 milioane de lei, din bani guvernamentali

Administraţia timişeană are în derulare proiecte cu susţinere financiară guvernamentală şi din bugetul propriu în valoare de 145 de milioane de lei, care vizează lucrări de construire, modernizare sau extindere a unor drumuri judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a declarat, luni, că 10 dintre aceste proiecte sunt vitale pentru legăturile dintre localităţi ale judeţului, între Timişoara şi comune periurbane ale căror locuitori muncesc în reşedinţa de judeţ, legătura dintre Timişoara şi Aeroportul Internaţional "Traian Vuia", dar şi din zonele subalpine cu vad turistic, apreciate ca destinaţii turistice pentru anul 2021, al Capitalei Culturale Europene.

"Aceste proiecte sunt în diferite stadii de execuţie, unele au fost recent finalizate, altele se vor termina în această toamnă, iar pentru altele, termenul de execuţie este ceva mai îndepărtat. Totalul acestor investiţii este de 145 de milioane de lei, majoritatea provenind din fonduri guvernamentale şi într-o mai mică măsură este contribuţia noastră", a precizat Călin Dobra, într-o conferinţă de presă.

Liderul administraţiei judeţene a mai menţionat că cel mai mare proiect cu finanţare europeană este construirea noii maternităţi, în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, în cadrul unui proiect în parteneriat cu Ungaria, valoarea totală fiind de 50 de milioane de lei.

"Studiul de fezabilitate pentru maternitate s-a finalizat şi s-a transmis Biroului de cooperare România - Ungaria. Pentru a scurta termenele, noi am demarat deja licitaţia pentru proiectare şi execuţie, fără a avea semnătura contractului de finanţare, pentru că avem această posibilitate legală. Noua clinică va avea ca element de noutate procedura de fertilizare in vitro şi va avea termen de execuţie doi ani din momentul încheierii contractului", a afirmat Călin Dobra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel