Tim Ionescu, apel public, în direct, către Consiliul Concurenței: Am ales să acționăm

Tudor Tim Ionescu
Tudor Tim Ionescu

Noul ROBOR scade automat cuantumul ratelor față de vechea formulă de calcul, astfel unele bănci au majorat marjele fixe ale dobânzilor, lucru care face ca valoarea ratelor să scadă mai puțin decât era prognozat de Ministerul Finanțelor. Prezent în platoul România TV, candidatul ALDE pe lista pentru alegerile europarlamentare, Tudor-Tim Ionescu, a dezbătut subiectul.

Întrebat dacă cine vrea să facă un credit la o bancă are vreun avantaj în prezent, Tudor-Tim Ionescu a ținut să facă un apel public către Consiliul Concurenței în momentul răspunsului.

Sunt trei puncte esențiale. Prima este cea că prin munca aproape de neînțeles la un moment dat, a colegului meu, senatorul Daniel Zamfir, care s-a luat la trântă cu acest indice și mulți au spus, chiar din BNR, că ce caută un biet inginer să vină și să ne povestească despre finanțe, ei bine, iată că acest indice de referință trimestrial al creditelor consumatorilor este cu un punct procentual este mai scăzut decât roborul, ceea ce se vede și-n scăderea creditelor pentru români. 

Pe toate previziunile pe care le-am văzut până acum este că ratele scad. Următorul lucru este că acest indice ne permite să ne apropiem de realitate, dar Consiliul Concurenței trebuie să acționeze. În lipsa Consiliului Concurenței și fac apel public să își facă treaba, am înțeles să acționăm așa cum am putut. Nu este cât am fi vrut, dar este un pas pe care am putut noi să îl facem, a spus Tudor-Tim Ionescu, în cadrul emisiunii News Line, de la România TV.

Vezi și: Tim-Ionescu - Vîlceanu, scandal la Antena 3. "Îl mâncați și vă cereți scuze aici!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel