Thierry Henry, convins că poate reuşi ca antrenor

În ciuda eşecului pe banca tehnică a clubului AS Monaco, fostul mare jucător francez de fotbal Thierry Henry este convins că poate reuşi în cariera de antrenor, dar doar ca "numărul unu", a asigurat campionul mondial cu Franţa din 1998 într-un interviu acordat cotidianului englez Daily Telegraph, citat de AFP.

"Trataţi-mă drept nebun dacă vreţi, dar eu ador fotbalul şi cred că pot fi un antrenor de succes", a declarat Henry, în vârstă de 42 de ani, după şapte luni de la eşecul pe banca monegascilor.

Dar, deşi a fost demis după 100 de zile şi după doar patru victorii în Ligue 1, Henry refuză să se "gândească în termeni de eşec".

"Eu nu voi accepta un post de Nr.2, pentru că vreau să fiu numărul unu", a afirmat Henry, care şi-a făcut debutul în antrenorat ca secund al selecţionerului belgian la Cupa Mondială din 2018, încheiată cu o înfrângere în faţa Franţei în semifinale.

Henry, care s-a întreţinut în această perioadă cu antrenori de baschet şi atletism, pentru a câştiga experienţă la nivelul managerierii sportivilor de înalt nivel, este frustrat pentru această perioadă de aşteptare, dar este convins că viitorul său este în antrenorat.

"M-am întâlnit cu unii dintre antrenorii mei şi ei mi-au spus: 'acum tu eşti antrenor, pentru că ai fost demis'", a reamintit el.

Clubul de fotbal AS Monaco l-a concediat pe Thierry Henry din funcţia de antrenor, în iarnă, după doar trei luni şi jumătate în care s-a ocupat de echipa din Principat.

Henry, numit antrenor pe 13 octombrie, după concedierea portughezului Leonardo Jardim, lăsase echipa pe penultimul loc în Ligue 1.

De la venirea lui Henry la clubul la care s-a format ca jucător, AS Monaco câştigase doar patru meciuri din 20, înregistrând şapte înfrângeri şi două egaluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel