Theresa May pregătește terenul pentru Brexit

Premierul britanic Theresa May s-a deplasat luni în India. Vizita ei este menită să pregătească terenul pentru un potențial acord post-Brexit.

Deplasarea în India este prima vizită bilaterală în afara Europei de la preluarea funcției în iulie. Ea a menționat că ”ne dorim ca Marea Britanie să devină campionul cel mai implicat și cel mai pasionat în materie de liber-schimb în lume” și că Marea Britanie ”nu va întoarce spatele lumii”, scrie Agerpres.

”Liberul-schimb creează un val care ridică toate navele, le face mai bogate. Se creează locuri de muncă, aceasta crește investițiile, îmbunătățește productivitatea, se schimbă calitatea vieții și se deschid oportunități pentru toți cetățenii noștri”, a spus Theresa May.

Primul-ministru indian, naționalistul hindus Narendra Modi, menționat la rândul său că  ”este vital ca India și Regatul Unit, două țări legate prin istorie, să lucreze împreună pentru a defini economia bazată pe cunoaștere în secolul al XXI-lea".

Deși obiectivul este unul dificil, avantajele unui acord de liber-schimb între Marea Britanie și India mai ales în condițiile în care Marea Britanie estimează că va părăsi UE cel mai probabil în 2019.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel