Theresa May este oficial premierul Marii Britanii

Predare de ștafetă la Buckingham. Theresa May, în vârstă de 59 de ani, este noul prim-ministru al Marii Britanii, după ce a acceptat invitația reginei Elisabeta a II-a de a forma un nou guvern, după demisia lui David Cameron, transmite DPA.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a acceptat miercuri, în mod oficial, demisia premierului David Cameron, în cursul unei audiențe private la Palatul Buckingham.

Ulterior, suverana britanică primit-o Theresa May pentru a-i încredința responsabilitatea de a forma noul guvern, căruia îi va reveni dificila misiune de transpune în practică ieșirea țării din Uniunea Europeană.

Theresa May este a doua femeie premier al Marii Britanii, la 26 de ani de când Margaret Thatcher a părăsit funcţia.

Theresa May: Marea Britanie va trece prin 'schimbări profunde'

'Odată ce părăsim Uniunea Europeană, ne vom construi un nou rol pozitiv în lume și vom face din Marea Britanie o țară ce are grijă nu doar de cei privilegiați, ci de fiecare dintre noi', a spus Theresa May la sosirea la reședința din Downing Street 10.

Ea a susținut că Marea Britanie este pregătită pentru provocările generate de procesul separării de blocul comunitar și s-a declarat încrezătoare că în final rezultatul acestui proces va fi 'pozitiv'.

Cât despre activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanșează formal procesul retragerii din blocul comunitar, Theresa May a reafirmat că nu intenționează să întreprindă acest demers înainte de sfârșitul anului, în pofida presiunilor venite din partea unor responsabili europeni ca guvernul de la Londra să facă acest lucru cât mai repede.

Însoțită la sosirea la Downing Street 10 de soțul ei, Philip May, noua șefă a executivului conservator britanic și-a manifestat aprecierea față pe predecesorul ei, David Cameron, mai ales pentru rezultatele sale economice și justiția socială promovată de acesta.

Ea a insistat că este o 'unionistă', subliniind cât de important va fi ca națiunile ce alcătuiesc Regatul Unit (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) să rămână împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel