The Guardian, despre scandalul de după vizita premierului japonez în România

După vizita istorică a premierului Japonez la București, Shinzo Abe, în cadrul căreia acesta trebuia să aibă o întâlnire cu prim-ministrul României, românii au reacționat în social media, pe pagina Ambasadei Japoniei. Presa din afară scrie despre „criza politică din România" și despre reacțiile românilor.

Premierul japonez Shinzo Abe şi soţia sa au ajuns în România marți, la ora 13.30 și au aflat că evenimentele programate la Palatul Victoria nu mai pot avea loc, din moment ce România nu mai are premier. Astfel, la Guvern a ajuns doar o delegaţie formată din oameni de afaceri japonezi.

Shinzo Abe și soția sa au fost nevoiți să își facă noi planuri până la întrevederea programată la ora 16.00, cu Klaus Iohannis, așa că au mers la Muzeul Satului.

Românii i-au adresat scuze premierului Abe, pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei, denunțând modul nepoliticos în care a fost primit, iar presa din afară a relatat aceste evenimente. Printre acestea, ziarul britanic The Guardian.

[citeste si]

„Românii și-au cerut scuze în social media miercuri prim-ministrului japonez, după criza politică din România care l-a lăsat pe politicianul japonez fără omolog în vizita sa istorică.

`Domnule Shinzo Abe, vă rugăm să acceptați scuzele pentru lipsa de respect și coerență pe care v-am arătat-o`, a reacționat un român.

`Mă simt profund rușinat de lipsa de curtoazie și respect afișată`, o altă reacție din social media.

Abe ar fi trebuit să se întâlnească cu primul ministru Mihai Tudose într-o vizită programată marți în România, o ultimă oprire din cadrul unui tur prin mai multe țări europene. Tudose a demisionat din funcție cu o seară înainte, fiind ultima victimă a unei lupte de putere din guvernarea Social Democrată (PSD). Cu toate acestea, Abe a discutat cu președintele Klaus Iohannis, care a acceptat-o miercuri pe Viorica Dăncilă noul premier", notează The Guardian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel