Thailanda în alertă, în urma creşterii numărului de cazuri de febră Dengue

Ministerul Sănătăţii din Thailanda a emis o alertă de febră Dengue după ce autorităţile au înregistrat cel puţin 25 de decese cauzate de această boală transmisă de ţânţari în acest an, informează DPA.

Cel puţin 15.000 de persoane ar fi contractat virusul în 2019 - o creştere faţă de aceeaşi perioadă în ultimii cinci ani, a declarat directorul general al Departamentului de control al bolilor Suwanchai Wattanayingcharoenchai.

În contextul apropierii sezonului ploios, care oferă ţânţarilor mai multă apă pentru depunerea ouălor şi dezvoltare, cazurile de febră Dengue sunt aşteptate să crească, estimându-se un număr total de 100.000 cazuri până la sfâşitul lui 2019, a indicat Suwanchai. În 2018, peste 87.000 de persoane au fost infectate cu virusul febrei Dengue, fiind înregistrate 114 decese, a adăugat oficialul.

Publicul a fost sfătuit să acopere containerele de apă, fântânile şi rezervoarele de apă şi să arunce apa stătută pentru a preveni reproducerea ţânţarilor. Febra Dengue este o boală transmisă prin înţepăturile de ţânţari care, în cazurile uşoare, cauzează febră, dureri osoase şi erupţii pe piele. Boala dispare de obicei în termen de 10 zile. În cazurile grave, febra Dengue poate duce la sângerări interne, inclusiv la nivel cerebral, şi poate fi fatală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel