Thailanda a prezentat publicului opt căţeluşi cu pedigree regal

Thailanda a prezentat publicului opt căţeluşi, urmaşi ai unui animal de companie al regretatului rege Bhumibol Adulyadej, cu ocazia comemorării a trei ani de la moartea monarhului, informează Reuters.

Puii de culoarea neagră, maro şi albă s-au născut din doi câini regali, inseminaţi artificial cu material seminal de la doi urmaşi de sex masculin ai lui Khun Thong Daeng, o femelă din rasa de vânătoare Basenji - unul dintre animalele de companie ale regretatului rege.

Proiectul a fost susţinut de regele Maha Vajiralongkorn, încoronat anul acesta după o perioadă de doliu pentru tatăl său.

"Regele Maha Vajiralongkorn şi-a dorit ca descendenţa lui Khun Thong să fie extinsă pentru ca oamenii să-şi amintească de regretatul rege Bhumibol Adulyadej şi de Khun Thong Daeng", a indicat Universitatea Kasetsart într-o declaraţie.

Veterinarii de la Universitate au folosit material seminal de la urmaşii de sex masculin ai Khun Thong Daeng pentru a impregna doi câini regali.

Cinci pui s-au născut în iunie şi trei în septembrie.

"Cei opt căţeluşi sunt sănătoşi", a indicat universitatea despre aceştia.

Khun Thong Daeng a murit în 2015 şi a fost iubită de mulţi thailandezi pentru loialitatea de care a dat dovadă faţă de Bhumibol Adulyadej.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel