Testul de virginitate, drama României anului 2022. Ana Măiță: Mă sperie! Destul, suntem printre cele mai violate și abuzate femei din Europa

Sursă foto: Facebook Ana Măiță
Sursă foto: Facebook Ana Măiță

Ana Măiță, președintele Asociației "Mame pentru Mame", ne-a vorbit despre testele de virginitate în România anului 2022. Între timp, o mare parte dintre români nu vor excluderea testului din lege.

ONG-urile din Rețeaua VIF cer scoaterea în afara legii a testelor de virginitate care încă se mai practică în unitățile de medicină legală din țară.

Practica testării virginității este o formă de discriminare de gen iar "virginitatea" nu este un termen medical sau științific, ci un concept social, cultural și religios care reflectă discriminarea de gen a femeilor.

"În perioada examenului de bacalaureat, am vrea să vorbim despre un examen inutil prin care unele fete încă trec în România: testarea virginității.

Virginitatea este un construct social, iar testele de virginitate reprezintă o practică învechită și irelevantă din punct de vedere medical, prin care părinții sau viitorii soți doresc să controleze sexualitatea femeilor.

Testele de virginitate încă se practică în unele unități de medicină legală din țară, iar ele încalcă drepturile omului și pot cauza traume, de aceea, ne dorim să le scoatem în afara legii.

Alătură-te inițiativei și semnează petiția #DeNetestat", este mesajul publicat pe pagina Feminism România, care dă drumul oficial unei petiții către Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Medicină Legală.

Ana Măiță, despre testele de virginitate în România anului 2022

În acest context, Ana Măiță, președintele Asociației "Mame pentru Mame", ne-a spus de ce testul de virginitate este încă legal în România anului 2022, cum poate o mama să-i ceară așa ceva fiicei sale și ce măsuri poate lua România în acest sens.

"Este un grav abuz asupra copilului și femeii faptul că în România anului 2022 mai poți, ca fetiță sau adolescentă, să fii dusă în mod legal de părinți sau aparținători la un test de virginitate - în fapt, o procedură pseudomedicală intruzivă, umilitoare și traumatizantă, care s-a dovedit că nu demonstrează nicidecum dacă ți-ai început sau nu viața sexuală!

Niciun medic legist nu ar trebui să mai accepte să perpetueze acest abuz în condițiile în care literatura medicală de specialitate s-a pronunțat definitiv despre lipsa de acuratețe și caracterul traumatizant, profund discriminatoriu al acestei proceduri.

Pe scurt, procedura trebuie eliminată din legislație urgent și după scoaterea ei din legalitate trebuie ca părinții care insistă să ceară pentru fiicele lor test de virginitate să primească în schimb o vizită de la Protecția Copilului. Iar medicii care sunt dispuși să livreze acest serviciu pseudomedical, să devină obiectul unei anchete din partea Colegiului Medicilor.

Destul că fetițele și adolescentele, precum și toate femeile din România, sunt printre cele mai violate și abuzate din Europa, ele mai sunt supuse și molestării instituționale de către părinți abuzivi și medici constrânși de această lege perpetuată din Evul Mediu.

Este incredibil că această lege mai există încă.

Corpul medical poate să ia măsuri acum, fără să mai stea după Parlament, pentru a opri abuzul: medicii legiști pot decide, în bloc, să invoce obiecții de conștiință și să refuze livrarea acestui serviciu pseudomedical. Asta ar opri cel mai rapid abuzul", ne-a declarat Ana Măiță, președintele Asociației "Mame pentru Mame".

Sondaj neașteptat. Ce spun românii despre interzicerea testelor de virginitate

În plus, în urma unui sondaj pe care l-am realizat pe site-ul DC Medical, cititorii și-au exprimat părerea despre testul de virginitate în România. 

Astfel, întrebați dacă vor interzicerea testelor de virginitate în România, 

- 2633 de persoane au răspuns DA, că vor

- 2936 de persoane au spus că NU, că nu vor

- 284 de persoane au spus că vor și au și semnat petiția.

Despre acest scor foarte strâns, care te lasă cu un gust amar gândindu-te la mentalitatea complet greșită a populației române, Ana Măiță ne-a spus că: "Un scor atât de strâns este în sine o informație despre mentalitatea românilor apropo de acest subiect. Personal, mă sperie că un număr atât de mare de români susțin menținerea acestui abuz instituțional!".

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel