Testare gratuită a glicemiei pentru locuitorii sectorului 1, de Ziua Mondială a Diabetului

Cu această ocazie, o echipă de medici şi asistenţi medicali din cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman va face gratuit teste de glicemie şi tensiune arterială. În plus, în intervalul 09,00 - 16,00, un medic diabetolog voluntar va oferi consiliere de specialitate celor care vor să îşi evalueze starea de sănătate.

Locuitorii sectorului 1 care doresc să-şi evalueze starea de sănătate vor beneficia gratuit de teste de glicemie şi de măsurarea tensiunii arteriale, joi şi vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, informează autoritatea locală, scrie Agerpres.

Campania, organizată de Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, se va desfăşura joi, în intervalul 09,00 - 18,00, în incinta complexului medical din strada Caraiman 33 A.

Acţiunea va continua şi vineri, în Centrul Comercial Orhideea (Splaiul Independenţei nr. 210-210B), în parteneriat cu Colegiul UCECOM "Spiru Haret" - Şcoala Postliceală Sanitară. Aici testările de glicemie se vor face în intervalul orar 09,00 - 19,00.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, susţine, printr-o iniţiativă de acest gen, Ziua Mondială a Diabetului, marcată anual pe 14 noiembrie.

Complexul Multifuncţional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor, menţionează Primăria sectorului 1.

Potrivit sursei citate, complexul şi-a îmbunătăţit şi diversificat în mod constant serviciile oferite pacienţilor din sectorul 1. În prezent, complexul dispune de 17 cabinete medicale, printre care se numără: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală.

Tot aici a fost deschis un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi reabilitare funcţională, precum şi un Centru de zi Alzheimer, în care pacienţii cu demenţă sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luaţi de acasă de către un echipaj medical, aduşi la centru, îngrijiţi până la ora 18,00 şi transportaţi înapoi la domiciliu.

Ultima investiţie majoră pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor sectorului 1 o constituie inaugurarea, în cadrul Complexului Caraiman, a celui mai performant mamograf din ţară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză şi cu substanţă de contrast. Femeile care locuiesc în sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate şi a unei trimiteri de la un medic specialist, precizează Primăria de sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel