Teodor Baconschi propune ca o parte din oamenii disponibilizaţi la MAI să fie angajaţi la MAE

MAE
MAE

Aflat luni seara, la Cairo, ministrul de Externe, Teodor Baconski, a declarat  că a propus ca o parte din oamenii disponibilizaţi de la Ministerul de Interne să fie redistribuţi în reţeaua consulară a Ministerului de Externe.

Ministrul Teodor Baconschi a afirmat că i-a comunicat ministrului de interne Traian Igaş această disponibilitate printr-o scrisoare oficială. "Nu am stabilit încă proporţiile unui astfel de transfer şi de conversie profesională, dar cred că este o idee bună, pentru că, în definitiv, foarte mulţi dintre cei care vor fi disponibilizaţi la MAI au o bună experienţă de lucru cu publicul şi, în urma unei pregătiri specific consulară, ar putea să fie eventual redistribuiţi în reţeaua noastră consulară", a explicat ministrul de externe.

El a adăugat că Ministerul de Externe a operat restructurări de curând şi nu poate reveni la starea precedentă, dar a precizat că multe dintre consulatele României sunt subîncadrate şi este nevoie să fie completată schema. "Noi am operat restructurări de curând, deci nu putem reveni la starea pecedentă, dar cred că multe dintre consulatele noastre, inclusiv în ţări unde există comunităţi româneşti importante, sunt subîncadrate actualmente şi deci va fi nevoie să mai completăm schema", a conchis ministrul Teodor Baconschi.

La sfârşitul lunii martie, ministrul de Externe declara că ar fi nevoie de un concurs pentru ocuparea a 50 de locuri, nu numai pentru Secţia Consulară, dar şi pentru cariera diplomatică în MAE, care în ultima perioadă a fost tot mai solicitat şi cu resurse umane din ce în ce mai puţine. Întrebat dacă MAE va cere aprobarea premierului Emil Boc pentru noi angajări, ministrul de externe a afirmat că "va trebui" să facă această solicitare, "pentru că trăim într-o lume agitată, impredictibilă, în care la orizont se profilează multe crize".

Ministrul Baconschi a mai declarat şi în alte ocazii că va cere o derogare de la premier pentru a putea face noi angajări, în condiţiile în care toate ministerele au fost nevoite să treacă prin restructurări din cauza crizei financiare şi a condiţiilor impuse de acordul cu FMI. Ministrul a subliniat însă că activitatea MAE are specificităţi ce ar justifica o derogare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel