Tensiuni la Chișinău. Kremlinul vrea acces mai facil la Transnistria, potrivit ultimelor rapoarte

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Controlul asupra sudului Ucrainei va permite și accesul la Transnistria, transmite Federația Rusă, potrivit Tass.

Militarii ruși au declarat că obținerea controlului asupra regiunii sudice a Ucrainei le va oferi o altă cale de acces către regiune separatistă Transnistria din Republica Moldova, potrivit unor rapoarte ale agenției ruse de știri Tass citate de Sky News.

Rapoartele vin la doar câteva săptămâni după ce statul major general al forțelor armate ale Ucrainei a declarat că crede că trupele rusești se concentrează în republica autoproclamată Transnistria și se pregătesc sî lanseze "provocări" de-a lungul graniței.

Ucraina se teme că trupele ruse din Transnistria - despre care se crede că sunt în jur de 1.300 de militari - ar putea deschide un alt front în război.

Însă atât Republica Moldova, cât și autoritățile separatiste din regiunea separatistă au negat această afirmație.

Ministerul moldovean de Externe a declarat că nu există "nicio informație care să confirme" mobilizarea trupelor, dar că "monitorizează îndeaproape" situația, informează Mediafax.

Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central al Rusiei: „În timpul luptelor, forțele armate ruse nu suferă nicio pierdere”

„De la începutul celei de-a doua etape a operațiunii speciale, aceasta a început deja în urmă cu două zile, una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei”.

„Acest lucru (controlul asupra Donbasului) va face posibilă asigurarea unui coridor terestru către Crimeea, precum și influențarea facilităților vitale ale forțelor militare ucrainene, porturi de la Marea Neagră, prin care produsele agricole și metalurgice sunt livrate în alte țări”.

„Controlul asupra Sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Pridnestrovie, unde există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic, toată Europa, întreaga lume era împotriva noastră. Și acum același lucru, nu le-a plăcut niciodată Rusia”.

„În timpul luptelor, forțele armate ruse nu suferă nicio pierdere. Acest lucru ucide cel mai mult moralul personalului Forțelor Armate ale Ucrainei. Superioritatea tehnică a armatei ruse pe uscat, pe mare și în aer a devenit evidentă, ”.

„Nu am început noi acest război, dar noi îl vom termina”, a declarat Minnekaev, potrivit Tass.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel