Tensiuni Coreea de Nord. Trump, despre opțiunea militară

Președintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că o acțiune militară contra Coreei de Nord nu este "prima alegere" a lui, dar a lăsat deschisă posibilitatea în fața provocărilor nucleare ale Phenianului, transmite agenția dpa.

"Vom vedea ce se întâmplă. Cu siguranță, aceasta nu este prima noastră alegere, dar vom vedea ce se întâmplă", le-a spus Trump reporterilor în timp ce pleca într-o vizită în Dakota de Nord.

Președintele american a discutat telefonic miercuri dimineața cu omologul chinez, Xi Jinping, despre situația din Coreea de Nord și a spus că crede că Xi este de acord cu el în proporție de sută la sută, cei doi având o convorbire "foarte, foarte deschisă".

Potrivit agenției Xinhua, preluată de AFP, interlocutorul chinez i-a reamintit lui Donald Trump dorința Beijingului de rezolvare a problemei nucleare nord-coreene prin negocieri în vederea unei soluționări pașnice.

"Xi a spus că China insistă pe prezervarea neproliferării nucleare internaționale, menținerea păcii și stabilității în peninsulă (coreeană) și rezolvarea problemei nucleare prin negocieri", indică sursa citată.

Pe același subiect, NATO a făcut apel la "un răspuns concertat" al comunității internaționale și a cerut tuturor țărilor să aplice de o manieră "mai riguroasă și mai transparentă sancțiunile impuse de ONU" regimului de la Phenian, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel