TAXA DE STÂLP. Vezi aici cine va plăti noul bir al Guvernului Ponta

TAXA DE STÂLP.  Introducerea taxei de stâlp va duce la scumpirea energiei, lucru de care se știa până acum. Ceea ce nu se știa cu siguranță era cine va plăti acest nou bir.

TAXA DE STÂLP o va plăti consumatorul, a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful privatizărilor din Departamentul pentru Energie, informează Digi 24.

TAXA DE STÂLP. „Din acest punct de vedere nu cred că un potenţial investitor ar fi deranjat de această perioadă până şi-ar recupera investiţia sau ar fi recunoscută investiţia în tarif. Discutând de suportabilitatea consumatorilor, va fi un efect, se anticipează deja o creştere de 1-2% anul următor faţă de tarifele din acest an", a declarat Gabriel Dumitraşcu.

Citește și: Cu cât se va scumpi energia electrică după aplicarea taxei pe stâlp

Practic, autorităţile au confirmat că taxa pe stâlp pusă companiilor va fi suportată de consumatori prin majorarea tarifelor.

Nu e singura majorare pe care o vor suporta consumatorii casnici. De la 1 iulie, creşte preţul la gaze naturale, o altă majorare urmând să aibă loc la 1 octombrie. Astfel, preţul gazelor naturale va creşte în total cu 5 procente în acest an.

Citește și: Surse: Câți bani plătește Petrom la buget pentru taxa pe stâlp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel